Cartes d’Itàlia, de Josep Pla. Restaurants de Roma.
Publicat el 27 de juliol de 2013 per vicent montesinos
A Roma hi ha restaurants de totes classes; àdhuc n’hi ha que fan cuina estrictament internacional. N’hi ha també de molt bons, i la característica d’aquests establiments és que fan cuina regional. No s’han avergonyit mai, aquests restaurants, de presentat com a grans plats els locals i regionals; a França, després d’un segle d’igualitarisme culinari, que ja fet el ple en els plats del vagó-restaurant, tornen a la cultura regional, que és tornar, en aquest ram, a la veritat.
Un capítol dedicat només la gastronomia, per completar el que havia dit al primer capítol del llibre, que encapçala amb una llarga cita de H. Heine que acaba amb un somni:
L’altre nit vaig somniar encara que m’hi trobava i que era un arlequí mig ajagut sota un salze ploraner. Les branques del salze ploraner resultaren, però, ésser macarrons qe, llargs i amables, m’arribaven fins a la boca; a través dels dens fullatge dels macarrons fluïen, en lloc de raig de sol, flamisells de mantega groga; a la fi, caigué de dalt una blanca pluja de formatge de Parma ratllat.
Publicat dins de menjar i beure | Deixa un comentari