Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Cartes d’Itàlia, de Josep Pla. Llibreries a Bolonya.

Són llibreries desordenades, amb la mercaderia barrejada i posada de qualsevol manera. El llibreter i els seus empleats solen tenir una tertúlia que es renovada cada dia. El client pot fer el que vulgui: baixar la soterrani, pujari baixar, amb l’escala a la mà, per les estanteries, triar i remenar a cor què vols…..
Per un afeccionat, aquestes llibreries tenen un encant indicible. A més, s’hi troba sempre d’aquells llibres que fa anys que hom cerca, sense resultat, a les botigues aparatoses, ordenades i distingides”

Potser el Sr. Pla no ha conegut la llibreria Grau, del  carrer Gavatxons a Terrassa, on segons la llegenda varen trobar un motocicleta enterrada entre llibres. O més prop del seu Palafrugell, al llibreria Geli, a la rambla de Girona, que no arriba als extrems de la Grau, però també entraria en la descripció que fa l’autor de les llibreries que li agraden de Bolonya.
PD: em sembla que la llibreria Grau ja està tancada, algú ho sap de cert? La foto és de la llibreria Geli, de Girona.  En tots els pobles que he viscut o conegut al nord del Sènia, sempre hi havia una llibreria de referència, quina diferència amb el sud!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.