Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

“Ací s’acaba tot”, de Josep Piera. La dama anglesa.

La dama anglesa.

Una aristòcrata anglesa recorre Sicília i deixa les seves impressions en un llibre, com tants altres viatgers britànics. Però aquesta és un poc especial, segons l’autor del llibre:

D’aquesta manera, de Sicília, la dita senyora fabrica sentències tan solemnes i atrevides com aquesta: “Si no hi fossen els seus habitants, aquesta illa podria ser el més bell jardí del planeta”. I la deixava caure, la frase, com si res, després d’haver-los definits, els sicilians, com a “covards, mentiders i desagradables; tant o més que els escocesos”, deia ella, tan anglesa.

L’estupenda pedanteria d’aquesta milady m’havia divertit”.

 

Com sempre, certa aristocràcia anglesa, fent amics pel món. Per sort sembla que els temps han canviat i ja no queden molts d’aquests. La caiguda de l’imperi després de la II Guerra Mundial, sembla que ha fet que aquesta classe d’anglesos estigui ja en vies d’extinció.

Per cert, l’opinió sobre els escocesos, em recorda la de molts espanyols, respecte al meu país. No ens poden veure, però no ens volen deixar marxar.  I quan dic el meu país, em referisc a tot el país sencer, des de Salses a Guardamar.CAM00317


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.