Llibre de les bèsties, de Ramon Llull

Rellegint alguns dels llibres que tinc per casa, ara li toca a aquesta faula de la nostra literatura medieval, on el savi mallorquí explica com com s’haurien de comportar els diferents estaments que formaven la societat de la seua època. No la vol desestructurar de dalt a baix, només vol que les seues parts es comporten dins de l’ètica cristiana i cavalleresca del moment, ja que sembla que alguns ho han oblidat i se n’estan sortint d’aquest camí, que ell considera el recte.
Com la narració té un propòsit divulgatiu utilitza la personificació dels animals coneguts al segle XIII per explicar com hauria de ser aquests societat ideal per a l’autor i quins són els perills amb que s’ha enfrontar. Al mateix temps i sense fer perdre ritme a la narració va intercalant faules i contes d’origen hindú o àrab per reforçar aquestes ensenyances que vol transmetre.

Sempre m’he preguntat si Orwell coneixia aquest obra abans d’escriure La revolta dels animals. Potser he dit una animalada? ha ha ha

Aquesta entrada ha esta publicada en Literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.