Els barcelonins, d’Adrià Pujol Cruells.

Dotze mesos que conformen dotze capítols completen aquest nou llibre de l’Adrià Pujol. Dotze mesos d’un any de vida a la capital del nostre país d’un begurenc establert a Barcelona o ens fa un anàlisi peculiar de com són i com viuen els barcelonins. Amb el seu humor peculiar de “collonaments” empordanesos (Collonar, verb planià) l’autor ens descriu en cada mes una o algunes peculiaritats dels habitants d’aquesta ciutat relacionades amb aquest mes, mentre ell va preparant articles per la revista l’Avenç i una exposició al Museu d’Etnologia sobre el mateix tema, fins i tot el mes d’agost li val per reflectir com són les barcelonins quan ixen fora de ciutat. Tot això amanit amb una conversa amb la seua veu de la consciència que apareix de sobte per parar-li els peus al narrador.
No defrauda si has llegit les obres anteriors de l’autor bacanard.

Aquesta entrada ha esta publicada en el meu país. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*