Las indias negras, de Jules Verne.

Una altra història de l’autor francès que vaig llegir en còmic quan era adolescent es aquest relat sobre com un miner molt tenaç (o cabut que dirien al meu poble) recupera una antiga explotació minera que en teoria ja estava esgotada. Els protagonistes s’hauran d’enfrontar a un estrany enemic, però rebran l’ajuda d’una inesperada aliada.
En aquesta novel·la, Verne, ens fa una lliçó simultània dels coneixement sobre la mineria del carbó i sobre el país on està ubicada la trama, Escòcia. Ens descriu la zona minera on es desenvolupen els fets i les llegendes escoceses sobre éssers estranys que habiten els Lowlands tot integrat en la trama del relat. També introdueix moltes referències a escriptor Walter Scott, potser Verne era un dels admiradors de l’escriptor escocès?

Aquesta entrada ha esta publicada en Literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*