València no s’acaba mai, de Vicent Baydal.

El món editorial en català a València sembla reviscolar. Aquesta nova editorial, llibres de la drassana, porta publicats alguns llibres interessants. Aquest llibre, escrit per Vicent Baydal, és un recull de històries vinculades amb la ciutat de València en diferents èpoques de las seua història, des de la conquesta de Jaume I (Yaqmú al-Barsaluní) fins a l’actualitat. Històries d’altres temps, però sempre vinculades d’alguna manera al present, perquè com diuen, qui no sap la seua història està condemnat a repetir-la, sobretot el dolent. Més de vint històries de les que destacaria la de les falles a Tarragona, durant la II República o la que ens parla del monuments i noms de carrers ignominiosos que havem de patir els valencians, mentre altres personatges mig oblidats, que protagonitzen altes narracions del llibre no han rebut cap homenatge ni recordatori per part de la ciutat que hauria de ser la capital de tot un país al que sempre li ha donat l’esquena.
Bufen vents nous, com demostra la publicació d’aquest llibre o altres semblants. Ara falta arribar a més públic i potser podrem capgirar la situació i recobrar la capital per al país, com diu una cançó d’Obrint pas. Ara notícies doma la d’avui, que un comissió fallera vol fer un homenatge a la Fundació del dictador, (quin país ens ha tocat!) no ajuden si son passos endarrere que cal evitar.

Aquesta entrada ha esta publicada en el meu país. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*