Damnatio memoriae,……encara vigent a Espanya.

“Damnatio memoriae és una denominació moderna donada a la condemna oficial d’un emperador romà pel senat romà, mentre que el contrari era l’apoteosi (apotheosis).”
Hui mentre un actor llegia un text sobre l’aspirant edetà a dirigir l’imperi romà, Marc Corneli Nigrí, que sembla ser que li varen aplicar aquesta condemna, he recordat com els feixistes que han manat i encara manen en aquest país han aplicat la mateixa condemna als perdedors de la guerra civil del 36. I sembla que encara no ens la deixen alçar.
IMG_1908
Així ha començat enguany el festival DesenJazz 2016, amb la interpretació de “La necròpolis romana d’Edeta” del compositor Ramón Giner per la Strombor Brass Band i l’actor Àngel Fígols. Un text acompanyat de música sobre al figura de l’aspirant edetà a emperador a l’època de Trajà. Durant els proper dies, tindrem més música en diferents indrets històrics de la ciutat, acabant amb el certamen gastronòmic de l’arròs amb bledes que es farà el diumenge a la plaça major de la vila.
desenjazz_2016_fullet-01

Aquesta entrada ha esta publicada en el meu país. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*