Trinxeres al Túria. Riba-roja del Túria.

Sempre que passava en bicicleta pel parc natural del Túria, observava com a l’altre costat del riu, dalt d’un turó es veien les restes d’unes trinxeres de la guerra civil. Aquests formen part de la línia defensiva El Puig-Carasols, que es varen fer per defensar la ciutat de València de l’avanç de l’exercit feixista. Avui hem pogut anar, accedint per la urbanització de València la Vella (d’on ve aquest nom?) i he pogut vore els búnquers que es veuen des de l’altra banda del riu i una línia de trinxera amb uns quants túnels que les comunicaven entre elles.
Sembla ser que amb els canvis de govern a la Generalitat i a molts ajuntaments s’està intentant recuperar tot aquest patrimoni per no perdre la memòria del que va passar. Actualment l’ajuntament de València està organitzant actes per celebrar l’aniversari de la capitalitat valenciana del República espanyola durant els anys de la guerra. Això fa uns anys era impensable, ens volien amagar la nostra història.
IMG-20161113-WA0020

Aquesta entrada ha esta publicada en el meu país. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*