Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Volta a l’estany de Banyoles. L’Estunes i la Puda.

Volta a l’estany de Banyoles, estanys de la Puda i les Estunes.
Feia temps que no tornava per la capital de Pla de l’Estany. Avui he anat per fer un recorregut senzill i molt pla. He fet la volta a l’estany. Fa uns quinze anys vaig fer un recorregut molt més ampliat que donava la volta a l’Estany, fent la volta més gran. Avui he fet el recorregut més simple que dóna la volta a l’Estany per un camí molt ben indicat. Per fer més recorregut del que seria només la simple volta he visitat unes llacunes properes i cap al final he empalmat amb el recorregut que va pels estanys de la Puda i l’antic balneari de la Font Pudosa cap al bosc de les Estunes, on hi ha una roca totalment esquerdada amb la possibilitat de passar pel mig d’aquestes esquerdes. Al recorregut que dóna la volta a l’Estany, cal destacar el poblat neolític de la Draga i l’església de Santa Maria de Porqueres.
Com he arribat abans de les nou del matí, a aquesta hora només s’escoltava a la gent que entrenava rem a l’estany. El camí que dóna la volta a l’estany és molt utilitzat per la gent per anar a córrer o simplement per caminar. La darrera vegada que vaig anar el negoci de lloguer de barques de rem estava tancat, ara l’han tornat a oferir i en pots llogar una i intentar bogar un poc.
Un poc més tard de les dotze ja he agafat el cotxe per anar a Girona, comprar la premsa i dinar la Creperia Bretona del centre de la ciutat, fent una visita abans al bar de l’Arc, l´únic que té una catedral al pati.
IMG_1037

Publicat dins de Muntanya | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.