Futbol y matemáticas, David Sumpter.

Futbol y matemáticas. David Sumpter.
Una agradable sorpresa l’haver llegit aquest llibre de divulgació sobre la matemàtica aplicada. Utilitza el reclam del futbol per atraure lectors, i també perquè a l’autor li agrada aquest esport , per parlar de com aplicar els models matemàtics en diferents ciències i aspectes de la vida. El nivell matemàtic és alt, de nivell universitari en alguns capítols, però un no expert pot entendre perfectament el que l’autor intenta explicar.
El llibre està dividit en tres part clarament diferenciades : que passa dins del camp, que passa a la banqueta , i que passa a la graderia o fora del camp. En cada una d’aquests part aplica un part de la matemàtica per resoldre o intentar explicar certs esdeveniment, però sempre comparant-los amb el que es fa en altres ciències aplicades. A la primera part utilitza l’estadística i la probabilitat per fer prediccions i acaba amb el tir parabòlic de Zlatan Ibrahimovic. La segona part està dedicada a les tàctiques dels entrenadors i ací entra la teoria de grafs i la geometria. I a la tercera part torna amb l’estadística i la probabilitat. Personalment, els darrers capítols d’aquesta part no m’han interessat tant, ja que no m’agrada apostar diners, però sembla que als anglesos els apassiona el jugar-se tant diners, i com crec jo, que una cosa siga probable no vol dir que passe, i els diners no te’ls tornaran.
CAM04908

Aquesta entrada ha esta publicada en matemàtiques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*