El señor del cero. Maria Isabel Molina.

El señor del cero. Maria Isabel Molina.
Vaig comprar aquest petit llibre juvenil a la fira solidària que vàrem celebrar per Sant Jordi a l’institut. Pensava que hi hauria més temàtica matemàtica, però no hi ha tanta com esperava. Ara, el nivell matemàtic està adaptat a l’edat a la que va dirigida la novel·la. M’ha sorprès la part històrica, ja que la narració està ambientada al segle X, una època prou desconeguda per molts lectors, i en especial el públic juvenil.
La trama és la d’un jove mossàrab de Còrdova amb gran facilitat pel càlcul que ha de fugir de la ciutat on va néixer i refugiar-se en el convent de Ripoll, on es porta uns quants llibre de matemàtiques en àrab per poder-los traduir al llatí i a més ensenyar l’ús de les xifres aràbigues en el càlcul, ja que en aquell moment encara s’utilitzaven les pesades xifres romanes. Però allà, juntament amb la trama política entre els comtes catalans i el rei franc Lotari es tornarà a trobar amb la intransigència religiosa deguda a la ignorància i a l’enveja.
CAM04907

Aquesta entrada ha esta publicada en matemàtiques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*