El professor d’història, de Joan Francesc Mira. Polítics

El professor d’història. Joan Francesc Mira.
Polítics.
CAM04906
“Havia fullejat sense gens d’interès el diari passant pàgines sobre el taulell del bar mentre desdejunava, titulars amb les misèries quotidianes de polítics locals tan mediocres que porten a la cara la seua pròpia inanitat, pensà mirant fotos d’algun acte oficial, ni un bri d’intel·ligència als ulls ni en les paraules que els ixen per la boc, tan obtusos i espessos tan buits i al mateix temps tan plens de vanitat que quan parlen busquen només guanyar el favor d’un públic ja acostumat a la porqueria i amb el cap ple d’espantoses lectures, d’immundícies falsament històriques i de notícies horribles de morts i d’escàndols que esmussen cada dia i apaguen la poca sensibilitat que ens va quedant i de programes a la televisió que amb els cabals públics o privats inexhauribles atordeixen els sentits i els esperits i el resultat és que allò que té encara una miqueta d’art o una mica de gràcia s’ho engoleix ara la violència d’aquest bàrbar instant, qui havia escrit això: “La violència d’aquest bàrbar instant”?, ho degué dir algun autor famós que ara mateix no recordava, Goethe potser, i si era així, si el seu instant o temps era violent i bàrbar, que hauríem de dir del nostre”
Crec que no cal afegir res més a aquesta descripció que fa el Senyor Mira en aquesta novel·la seua de l’any 2008 dels polítics que a la societat valenciana ens ha tocat patit els darrers anys. Però com ell també diu, aquests polítics tenen un públic fidel i sense aquest, no hagueren pogut fer tot el que han fet. Un públic , que potser algun dia sembla que hauria de fer autocrítica del seu comportament polític els darrers anys. Ara, potser demane un impossible?

Aquesta entrada ha esta publicada en el meu país. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*