Trinxeres del Puig.

Aquest matí hem fet una visita guiada per les trinxeres que hi han al turó de la “patà” al poble del Puig. La visita l’hem començada la monestir on la guia ens ha anat introduint al context històric de l’època per després anar pujant cap a la muntanya i visitar la línia defensiva de la part nord del turó. Sembla que després dels foscos anys del mandat del PP s’està intentant recuperar i ensenyar el que va passar a València durant la guerra, la capitalitat que la ciutat va ostentar durant els anys del conflicte i adequar el diferents llocs que donen testimoni d’aquests fets. Durant molts anys s’ha intentat tapar tots aquests testimonis del que va suposar la guerra pel bàndol republicà. Ara, i no només a València, sinó a altres pobles s’està intentant que tot aquest patrimoni no es torne perdre en l’oblit dels perdedors i en la desmemòria dels guanyadors. No es busca revenja ni cap cosa per l’estil, que és el ells insinuen, només es busca no perdre la memòria del que va passar, perquè no torne a passar altra vegada.
Per acabar, felicitar a la guia de Calderona Viva per la seva feina, però haguera preferit que visita haguera estat feta en valencià.
13417581_1815575622005106_6876009385027295590_n
En acabar, ruta de tapes pel poble.

Aquesta entrada ha esta publicada en el meu país, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.