Una “botiflerada” més del diari Levante-emv.

Hui el diari Levante-Emv ha quedat ben retratat a la seua editorial. Han quedat com el que són, uns botiflers. A la marxa que porten seran pitjor que Las Provincias, ja que ells aplique la tàctica de Felip V (que se note el efecto sin que se note el cuidado).
Uns extractes:
“Després de molts anys en els quals s’ha relegat l’ús de la llengua autòctona, ara no podem permetre que es cometa el mateix error apartant el castellà del seu ús cooficial.”
Com si estiguérem en igualtat de condicions!
“Si a Anglaterra els passos de zebra estan pintats amb indicacions per als turistes a fi d’evitar atropellaments, no hem d’escatimar a retolar en les nostres dues llengües aquells cartells que, per referir-se a temes de seguretat, són d’especial importància i sensibilitat.”
Com si les diferències entre dues llengües romàniques en contacte foren tantes!que no estem comparant l’èuscar i el castellà o l’alemany amb el català! Un que parla només castellà pot entendre perfectament les quatre paraules bàsiques que hi han una senyal provisional de trànsit!
Amb amics com aquest, qui necessite enemics!
I per fer-ho més greu, aquest diari ara fa l’edició bilingüe (amb algunes errades degudes a la traducció per ordinador) i segurament rebrà subvencions de la Generalitat per aquest fet. Si jo fora el conseller responsable, em repensaria aquesta subvenció, després d’aquesta editorial.

Aquesta entrada ha esta publicada en el meu país. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*