Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Els pobles oblidats. Editorial Sidillà

El passat mes de gener vaig fer una petita troballa a la llibreria Roldós de Sant Feliu de Guíxols (que cada vegada està més cèntrica). La troballa és un llibre d’una nova editorial de La Bisbal d’Empordà de nom Sidillà, un llibre sobre pobles abandonats de Catalunya escrit per uns quants escriptors i il·lustrat per l’Albert Llenas.
Com ja vos podeu figurar, el llibre recorre de manera personal uns quants pobles que estan abandonats o quasi perduts de la geografia catalana. Cada autor dona la seva visió personal de poble visitat acompanyat de les il·lustracions adients. Val la pena fer-hi una ullada, i potser si eres un poc xafarder, com jo, et dediques a cercar al google earth on es cada poble i…..
:https://www.facebook.com/josepvicent.montesinos/media_set?set=a.1044653895598516.1073742026.100001617478069&type=3

Entre el romanticisme de recuperar el perdut i la visió pràctica de viure amb les comoditats actuals hi haurà moltes opinions que crec que són reflectides en cada capítol del llibre. Perquè la gent preferia viure tant allunyat? potser la ciutat no els donava la llibertat que volien? potser ara si que la dóna i els pobles es buiden per anar a llocs més poblats? o potser les comoditats compensen aquesta pèrdua de llibertat? Hi ha gent que torna. Alguns per viure, altres només per cap de setmana.
CAM04389


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.