Rey Jesús, de Robert Graves. Ara, les potències de 10!

“- Llegarà un dia en que cada vid tendrá diez mil ramas, y cada rama diez mil renuevos, y cada renuevo diez mil racimos, y cada racima diez mil uvas; y en que cada uva, apretada, rinda veinticinco medidas de vino.”

S’han parat a pensar el resultat d’aquesta operació? 10^4·10^4·10^4·10^4·25=25·10^16? Saben el que pot ocupar tant quantitat de vi? i d’una sola vinya! Tornem altra vegada al que comentava John Allen Paulus al seu llibre “El hombre anumérico”, en aquest cas amb la poca capacitat de molts en imaginar nombres grans, i com es deixen enlluernar o enganyar quan s’utilitzen aquests. En aquests cas, 2,5 cent mils de bilions. No sé que volien dir antigament amb una mesura de vi, però si són litres ocuparien 2,5·10^14 metres cúbics, algú pot imaginar tant quantitat de vi!
I a més, és reincident, unes línies més avall torna a multiplicar i li dona que una llavor de forment li dona 10^9 lliures de farina. Torna-li la trompà al xic! però un poc més suavitzada, he he.
Més matemàtiques i menys creure en en miracles, potser algun dia ens lliurarem del llast de les religions.
CAM03709

Aquesta entrada ha esta publicada en matemàtiques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*