Les rambles a “Tots els camins duen a Roma”, de Gaziel.

“Al llarg d’aqueix únic passeig ciutadà hi havia les botigues més luxoses, antigues i sòlides: els grans capellers i camisers, els sabaters, els venedors de robes fines, els argenters, els joiers. La missa elegant era a les 12, a Sant Jaume, en ple carrer de Ferran….”

 

Així descriu Gaziel l’ambient de els rambles cap a finals del segle XIX. Sembla que els temps han canviant molt i les rambles de Barcelona jo no són el que eren. Botigues de souvenirs horrorosos, i altres franquícies poblen la rambla i els votants. I el luxe se n’ha anat més cap al nord, cap al Passeig de Gràcia, però també en forma de franquícia internacional. Tot preparat pels turistes, els pobres a la rambla, i els rics al Passeig. I pels veïns res de res. Fa temps que no vaig per Barcelona, potser 10 anys, però aquesta és la impressió que tinc al llegir al premsa, o el que recorde.

CAM01918

 

Aquesta entrada ha esta publicada en el meu país. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*