Paranys, de Toni Cucarella.

L’editorial Bromera té una col·lecció titulada “Els nostres autors” i en ella ha editat un recull de relats curts de l’autor xativí, Toni Cucarella. La majoria ja havien estat publicats en altres reculls anteriors, però sempre val la pena llegir aquests relats de Toni. A mi, personalment m’han agradat molt; la forma de narrar i d’acabar alguns relats, que m’ha recordat un poc les històries de Pere Calders, les paraules i expressions autòctones que utilitza, les descripcions de Xàtiva i voltants, i les descripcions de les diferents èpoques en que es desenvolupem els seus relats; a més dels personatges, sobretot els que més m’agraden són els perdedors de la guerra o la gent de classe baixa que sempre és maltractada per poder sorgit de la guerra civil.

Molt recomanable. No sé com la gent llegeix “bestsellers” d’autora mediàtics, per dir-ho d’alguna forma, quan ací, tenim coses molt millors, almenys pel meu gust.CAM01480

Aquesta entrada ha esta publicada en Literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.