Matar De Gaulle, de Joan Daniel Bezsonoff.

La França republicana que no sap que ha perdut la “grandeur”, la que no sap retirar-se a temps, la que tracta malament, tant els seus súbdits com els seus colonitzats, la mateixa que crítica Kubrick a “Path of glory”. Tot açò és el que veig a la nova novel·la de Joan Daniel Bezsonoff. No tant, com un relat policíac sobre l’atemptat a De Gaulle, o una reivindicació dels “pied-noirs” com han dit altres. La França, que tant a Indoxina, com a Algèria, no ha sabut portar els processos descolonitzadors d’una manera menys violenta, cosa que altres països si que han fet. O la França que té colònies, dins del seu propi “territori nacional”. Bé, això també ho patim al sud del Pirineus.

La novel·la és, com diria el propi autor “no avorrida”, he he. Jo la recomane, com totes les anteriors que ha escrit, passareu bones estones llegint-la i a més coneixereu la història i la forma de parlar d’una part del país que molts tenen oblidada.

Una anècdota, en aquesta nova narració, en Joan Daniel no ha parlat del cul de cap minyona, he he……i és ben estrany.

CAM01020

Aquesta entrada ha esta publicada en els veïns del nord. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.