“Extraños en un tren”, de Patrícia Higsmith.

-Eso es lo malo -dijo Guy en voz alta-, que nadie sabe que aspecto tiene un asesino.!Un asesino no se diferencia en nada de los demás mortales!

Un dels llibres que vaig comprar al mercadet solidari de l’institut és aquesta novel·la policíaca de Patrícia Highsmith, sobre dos estranys que es troben en un tren i un li proposa a l’altre cometre l’assassinat perfecte, intercanviant-se les vic times que corresponen a cadascún. Alfred Hitchcock la va portar al cinema amb alguns canvis que jo crec que han anat bé per la versió cinematogràfica, per donar-li més ritme. La novel·la està bé, però potser si es trasllada literalment a la pantalla, podria faltar-li un poc de ritme. Almenys és la meva opinió. Moltes vegades ens esforcem a comparar novel·les i adaptacions sense parar a pensar que són llenguatges diferents i cadascún té els seus recursos.
M’agrada la frase aquesta que apareix al final de la novel·la, sembla reflectir moltes de les pel·lícules d’Alfred Hitchcock.

Aquesta entrada ha esta publicada en cinema. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*