Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Sant Feliu de Guíxols-Puig Gros-Sant Benet del Bosc-Puig de les Cols.

Després de les decepcions del dijous, el dissabte vaig tornar cap a l’Ardenya. Però aquesta vegada molt millor i vaig retrobar-me amb una de les sendes que no vaig trobar dos dies abans. La que baixava de Casa nova a Sant Amanç. De baixada era més fàcil trobar-la.
Però anem des de l’inici. Vaig eixir del poble per al pujada de Monticalvari per un poc més tard creuar la carretera de Tossa de Mar fins arribar al Coll de Portes. Des d’allà s’enfila la pujada la Puig Gros, tot ple d’antenes. La ruta continua baixant per l’altre costat, fins al collet de la Mare de Déu, d’on s’agafa la senda que et porta a la muntanya on està Sant Benet del Bosc, una ermita perduda a la serra de l’Ardenya. De camí cap allà vaig notar els efectes dels darrers incendis, la primera vegada que vaig passar per aquesta senda, al 1997, el sol no entrava dins, i ara veia com la meva ombra m’acompanya (plagi d’una cançò de Sau).
Des de Sant Benet es va cap al coll de la Creu d’en Barraquer, o hi ha una gran fita feta amb moltes pedres, en forma de fletxa que assenyala la senda que et porta al Coll de l’Escorpí i al menhir d’Es terme gros. També hi ha un petit homenatge al noi que va morir fa un anys en la “Ruta de l’aigua”, Joan Vendrell (foto)
D’allà cap al Coll de l’Escorpí, des d’on es pot anar cap al Montclar o tornar cap a Sant Feliu per la Casa nova. Pocs metres després del coll, està el desviament per pujar al Puig de les Cols, que segons he sentit dir és el més alt de la serra. Jo pensava que era el Puig de Cadiretes, més cap al sud. Ja ho comprovarè.
Una vegada fet el segon cim, la tornada cap al poble és fàcil i aquesta vegada no he xafat asfalt, com he dit abans.

PD: El cim més alt de l’Ardenya és Cadiretes. El Puig de les Cols és el més alt de la zona empordanesa de la serra.

Publicat dins de Muntanya | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.