La passió italiana,de Josep-Lluís Carod-Rovira. La diplomàcia espanyola a Roma.

Uns fragments que m’han agradat molt és quan l’autor conta les anècdotes a l’ambaixada espanyola a Roma, o és veu com són i com es comporten aquests, tret d’excepcions, haurien de representar un país a l’estranger.

“Rouco Varela passà rabent davant meu, amb aquell rostre inalterable de policia dolent, que expressa no saps ben bé si problemes de caràcter digestiu o ideològic. Desconec si és que no es va adonar que jo hi era o bé si ho va fer veure, tant se val”.

 Després de criticar el discurs del llavors ministre d’exteriors, el Sr.  Moratinos i els seu frac ple de condecoracions, conta una anècdota sobre el vestit que ell portava:

“Vam quedar que a la delegació espanyola tots els homes anaven de frac…” Somric lleument i amb la mateixa cordialitat amable li responc: “Tranquil, no pateixis. Tots els espanyols de la delegació porteu frac.”

Per continuar contant com d’exagerades són les cerimònies de beatificació al Vaticà.

Aquesta entrada ha esta publicada en anècdotes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*