Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Peter Pan, de J.M. Barrie. Un llibre infantil?

“- Que mala educación! -gritó con voz socarrona, y saltó alegremente hacia el cocodrilo.
Así murió Garfio.”

És Peter Pan un llibre infantil o juvenil? Jo crec que si, però potser amb el puritanisme i la sobreprotecció que actualment volem donar als nens, no ho seria. A vegades tinc la sensació que tractem als nens de menys intel·ligents del que són, tractant de protegir-los de massa coses.
Aquest és el final de Garfio, que, evidentment al cinema no és el mateix, però també hi han més morts i tortures al llarg de llibre, o referències al sexe com aquesta:

“Al cabo de un tiempo se quedó dormido y un grupo de hadas que volvían a casa de una orgía, dando tumbos, tuvieron que trepar por encima de él.”

O la indirecta referència al trio amoròs format per Peter, Wendy i Campaneta.

I crítica als pares que no es que s’ocupen molt dels fills:

-Lo único que recuerdo de mi madre -dijo Nibs- es que muchas veces le decia a mi padre: “Cómo me gustaría tener mi propio talonario”. No sé lo que es un talonario, pero me encantaria regalarle uno a mi madre.

Bé, que per mi continua essent un llibre infantil o juvenil, però potser en els criteris que volen imposar-mos actualment, potser no ho seria. O potser he vist massa westerns o “pelis de guerra” de xicotet?

Publicat dins de educació | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.