La Costa Brava, de Josep Pla. Sant Grau d’Ardenya.

“Entre Salions i Vallpresona se situa a l’interior, molt alta, com un niu d’àligues, l’ermita de Sant Grau.”
La Costa Brava, de Josep Pla.

Els primer que vaig fer una vegada instal·lat a Sant Feliu de Guíxols, va ser una excursió per la muntanya que venia en un llibre d’excursions pel Baix Empordà (A peu pel Baix Empordà), que em va portar de la ciutat ganxona a l’ermita que hi ha al mig de l’Ardenya. Després, he anat coneixent altres indrets de la serralada entre Tossa i Sant Feliu.
També cal, visitar algunes de les cales que menciona Pla en el seu llibre. Jo em decante per Vallpresona, més solitària que les altres, o per una que no diu ell, la cala del Sr. Ramon, potser no era coneguda en aquella època?
Anys més tard ferem la travessa a peu de l’Ardenya, de Sant Feliu a Tossa, passant pel cim de Cadiretes, fent la tornada en vaixell.

Aquesta entrada ha esta publicada en Muntanya. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*