Finestra dels apòstols, a Santa Maria del Mar.

Al llibre de Teresa Ticó, “Passeig matemàtic per Catalunya”, hi ha una aplicació de la màndorla mística el la construcció del calat de la finestra dels apòstols a la basílica de Santa Maria de Mar. La finestra fa és mitja màndorla i després hi han més dins d’ella, cada vegada més petites, i tot coronat per una circumfèrencia amb sis arcs interiors. Tot de manera simètrica. Al llibre estan fets els càlculs dels diferents radis de cada figura en funció del l’amplada de la finestra, i fins i tot càlcula, al final, com un apèndix, la formula de la superfície de la màndorla i axí calcular l’àrea de  la finestra. Les proporcions entre els radis poden ser racionals, però també hi ha d’irracionals.

Aquesta entrada ha esta publicada en matemàtiques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*