Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Cinc històries del mar: Bodegó amb peixos, de Josep Pla. Sardines i xai.

Si algun amic em preguntava en temps de maig quina alimentació podria emprendre’s, jo contestaria sense dubtar un moment: trenta sardines per barba, acabades de pescar, grosses, regalimants de greix, fetes a la brasa, i quatre costelles de xai tendre del país amb una enciamada primaveral amanida amb oli, vinagre, sal i mostassa. Això fa, sumant, trenta-quatre peces. És un bon nombre. Hi posem un claret blanc, sec, un vi de macabeus de L’Escala amb els sardines i un vi negre d’una certa pastositat per les costelles. I ja em donaran notícies…….”

Rellegint llibres vells que tinc per casa, ara li ha tocat a aquest recull, que va ser el primer llibre de Josep Pla que vaig llegir. Ara, és diferent, quan el vaig comprar a “El cau ple de lletres”, a Terrassa, i llavors el meu coneixement de la geografia planiana no era el mateix que després de deu anys a L’Empordà.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.