El baptisme de Crist, de Piero della Francesca. Anàlisi geomètric al llibre de Robert Lawlor.

Altra vegada apareix la proporció àuria en un anàlisi al llibre “Sacred Geometry” de Robert Lawlor. En aquest cas és el quadre de Piero della Francesca, El baptisme de Crist. Segons l’autor la progressió geomètrica 1,1/Φ, 1/Φ2, representa a la Santíssima Trinitat, en aquest ordre, Pare, Esperit Sant i Fill. Quin significat té tot açò? No sé, potser un expert en teologia ho pugui esbrinar, però després emmarca al Fill amb el que seria el quart terme d’aquesta progressió. La raó? No la sé. Només m’interessa la construcció geomètrica.

Aquesta entrada ha esta publicada en matemàtiques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*