La tomba de Petosiris i la proporció àuria

En una pintura trobada a la tomba de Petosiris, un sumo sacerdot  de l’època de la dominació persa d’Egipte. La pintura representa una libació d’un sacerdot sobre una mòmia. En ella, es poden observar dos rectangles en que, si comencem d’un segment de longitud 1, la resta de mesures tindran alguna relació amb el  nombre d’or.

El dubte que tinc és si l’ús de la proporció àuria a la tomba és influència grega o ja era anterior. Petosiris, va viure la conquesta d’Egipte per Alexandre, però sembla que ja de vell. Per tant, el constructor de la tomba, estava hel·lenitzat? O ja utilitzava abans la proporció àuria? O la influència de la cultura grega ja havia arribat al Nil abans d’Alexandre?

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*