Gestalgar: Riu Túria.

Aquesta tarda hem anat a nadar i pasetjar una mica pel costat del riu Túria a la localitat serrana de Gestalgar. Han fet una mica de piscina artificial perquè la gent puga banyar-se sense molts problemes, tret de la temperatura de l’aigua.
No sé perquè tradueixen el nom castella de Gestalgar al català per Xestalgar, potser per culpa dels apitxats de la capital que no saben pronunciar la “ge” i en lloc de dir Girona, diuen “Xirona”. Supose que la Ch castellana li correspon la X (Cheste-Xest, Chiva-Xiva), però el so “g” si que existeix a la nostra llengua i diferent del so “x” (gegant, Girona, Gestalgar, no?).

Aquesta entrada ha esta publicada en racons. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*