Búnquers a Empúries.

Mira que he anat vegades, però no els havia vist mai. Potser per la seva situació a sota del turonet que forma el poble de Sant Martí. Sempre he anat per la platja en direcció a les ruïnes gregues o per les dunes de dalt del poble.
M’he quedat un poc sorprés pensant: uns búnquers, per a què? A Sant Feliu de Guíxols encara es poden veure, però allà tenien una finalitat, protegir el port de l’aviació italiana. Però no crec que Sant Martí fora un objectiu militar dels franquistes. Potser la República tinguera por d’un desembarcament franquista a la badia de Roses? però l’exercit nacional no tenia els seu punt fort en la marina, precisament. Potser no siguen búnquers republicans i siguen posteriors per temor de Franco a un desembarcament aliat per aquesta zona? Crec haver llegit que els aliats tenien un pla per desembarcar per Roses per poder alliberar França. Opció descartada pel famós desembarcament de Normandia. Del que estic segur, és que no estaven allà per espantar als primers grecs que desembarcaren en aquestes platges fa més de dos-mil anys.

Aquesta entrada ha esta publicada en racons. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.