Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Pujar impostos? donar serveis?

Resum del ple de l’ajuntament d’un poble de Costa Brava a la televisió local TVCB. L’oposició tota en contra de la pujada del IBI i altres impostos, es veu un resum de les intervencions dels portaveus de cada partit argumentant les seves raons. Despés la resposta de l’alcalde: sinò es pugen els impostos no podrem donar els serveis que dona l’ajuntament.
Potser siga ahí on estiga la clau del problema, cal que els ajuntaments donen tots els serveis que volen donar actualment? suplint moltes vegades mancances d’altres administracions? o nomès són serveis que fan guanyar vots? tots els pobles han de tenir de tot? piscina coberta (a 500 m del mar), camps per fer tota mena d’esports, no se quantes associacions de jubilats, ….? tots ben subvencionats?
Potser en anys de bonança han ingressat tants diners que no sabien que fer amb ells? que no varen preveure que les instal·lacions tenen costos de manteniment? i un sense fí més de preguntes que s’haurien d’haver fet abans.
Potser molts, ja sabeu de quins pobles parle, però és pot generalitzar a la majoria de pobles dels Països catalans.

Ah! i un poc d’autocrítica de la ciutadania, ja que de seguida van les enveges entre pobles: “Si ells ho tenen, nosaltres tambè i més gran”


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.