Retrat d’un assassí d’ocells, d’Emili Teixidor.

…Els primers anys de la victòria -a la rectoria jo encara vaig veure molts documents datats al “segon o tercer any triomfal de la victòria”, com si el món hagués tornat a començar l’endemà d’acabada la guerra- era obligatori vestir-se amb la camisa blau marí i la boina vermella, nois i noies, a elles les deien margarides, assistir en formació a la missa major i fer una desfilada amb banderes i tocs de trompeta i tambor…..

Fa temps vaig llegir la novel·la del mateix autor, Pa negre, i després vaig vore la versió cinematogràfica. Hi havia coses que no em quadraven i després vaig assabentar-me que la “peli” era una adaptació de dues novel·les del mateix autor, la que dòna per títol al film i aquesta que acabe de llegir ara. Supose que amb l’èxit del film, han tret a la venda noves edicions per fer calaix. Jo vaig comprar una edició de butxaca a la llibreria Roldòs de Sant Feliu de Guíxols.
Per cert, aquesta nit fan la pel·lícula al cine d’estiu de L’Eliana.

Aquesta entrada ha esta publicada en Literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*