Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Reial Monestir de Santa Maria de Poblet (Conca de Barberà)

Una de les visites que vaig fer en la meva època penedesenca va ser als tres monestirs de la ruta del Císter. El més important sembla ser el de Poblet, però a mi, m’agradà més el de Santes Creus, ja que pots moure’t més lliurement que als altres dos. El de Vallbona,també em va agradar al no estar tant explotat turísticament com el de Poblet. De tota manera és una visita que cal fer  alguna vegada. Vore les tombes reials i l’arquitectura del propi monestir. Vore la porta d’entrada i comparar amb altres de la ciutat de València o Morella. Ahí és on veus l’unitat de cultures que altres volen negar, ahí és on t’adones que hi ha gent que et vol enganyar amb secessionismes i xorrades per l’estil i més sabent quina classe de gent promou aquestes teories.
Reis enterrats al monestir

  1. El Rei Alfons el Cast (part de les restes són a Santa Maria de Vilabertran).
  2. El Rei Joan el Caçador
  3. El Rei Joan el Gran.
  4. El Rei Jaume el Conqueridor.
  5. El Rei Pere el Cerimoniós.
  6. El Rei Ferran d’Antequera.
  7. El Rei Alfons el Magnànim.
  8. El Rei Martí l’Humà.

Joan de Borbó, crec que volia ser enterrat a Poblet, i crec que em va semblar vore el lloc reservat per a ell. Crec que hauria estat vergonyòs enterrar a un Borbó al mateix lloc que els comtes de la casa de Barcelona o dels Trastàmara.


  1. Precisament en Juan de Borbón va refusar de ser soterrat a Poblet, precisament, perquè intuïa que en qualsevol moment el Principat podria esdevenir independent d’España.
    Cordialment. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.