Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Homenatge rumbero al Sr. Francisco Camps, l’home que no estava.

A mi amigo Blanco Herrera le pagaron su salario
y sin pensarlo dos veces salió para malgastarlo,
una semana de juerga y perdió el conocimiento
como no volvío a su casa todos lo daban por muerto,

y no estaba muerto no, no y no estaba muerto no, no,
y no estaba muerto no, no, estaba tomando caña, olere lele

y no estaba muerto no, no y no estaba muerto no, no,
y no estaba muerto no, no, chiviri, cu chiviri, chiviri

pero al cabo de unos días de haber desaparecido
encontraron uno muerto, un muerto muy parecido,
le hicieron un gran velorio, le rezaron la novena,
le perdonaron sus deudas y lo enterraron con pena

y no estaba muerto no, no y no estaba muerto no, no,
y no estaba muerto no, no, estaba tomando caña, olere lele

y no estaba muerto no, no y no estaba muerto no, no,
y no estaba muerto no, no, chiviri, cu chiviri, chiviri

pero un día se apareció lleno de vida y contento,
diciéndole a todo el mundo eh! se equivocaron de muerto,
el lío que se formó esto sí que es puro cuento,
su mujer ya no lo quiere,no quiere dormir con muertos,

no estaba muerto estaba de parranda, (bis)

a mi amigo blanco Herrera,le pagaron su salario
su mujer ya no lo quiere, no quiere dormir con muerto
y no estaba muerto no, no y no estaba muerto no, no,
y no estaba muerto no, no, olere lele

Publicat dins de política | Deixa un comentari

Una mostra més del menyspreu del PP cap a la nostra llengua: l’IVAJ.

Avui, passejant pel poble, m’he trobat un tríptics de l’IVAJ  (Institut valencià de la joventut) per fomentar el carnet jove. Aquests tríptics estaven tots escrits en castellà, com podeu veure a la foto. Només em faltava trobar-me açò, dos dies després de que el Consell anunciès que vol tancar la RTVV. Coses que es van acumulant i ens porten només cap a un camí: eleccions anticipades JA.
Per altra banda, ens estan dient que no hem de gastar, i llavors, com és que reparteixen tríptics de manera indiscriminada en totes les cases, independentment de qui visca o no visca en aquesta casa? No seria millor repartir-los d’altra manera més eficient? s’han de repartir com si fòra la propaganda d’ofertes d’un hipermercat?

Greece, The Whole Story, by Francis Noel-Baker. (1946)

El MP (member of Parliament) Francis Noel-Baker gran coneixedor del país helènic va escriure aquesta breu història de Grècia, des de la dictadura feixista de Metaxas, fins al l’inici de la guerra civil grega (el que es coneix actualment com a segona fase de la guerra). L’autor és molt crític amb el paper del govern del seu país, al que crítica haver ajudat a polaritzar les posicions dels dos bandols en litigi, els comunistes de l’EAM per un costat i els nacionalistes i monàrquics per l’altre:

The Greek civil war might never have happened if the policy in Cairo and London during the occupation had aimed at unifying the resistance movement rather than building up a `nationalist’ opposition to the E.A.M. That policy was largely based on a fear of the extreme left wing. But its result was to make the left (which in Greece, as elsewhere, was bound to be the core of resistance) more extreme, to eliminate the moderates, and to push the `nationalists’ into the arms of the Germans.

Sembla que les errades comeses amb la guerra civil a Espanya es varen tornar a cometre un anys després, i aquesta vegada ja sabien que era el feixisme. Posteriorment, l’autor va entrar a Espanya d’incògnit per fer un informe sobre la situació de l’oposició interior a Franco pel Parlament Britànic, editat en 1948 sota el nom de Spanish Summary.
Una frase que m’ha agradat i que, en la meva opinió, explica la situació actual d’Espanya és la següent:

Fascism and Nazi occupation are a disease. Liberation is not the end of the cure—it is the beginning. It will be years, in Greece and in all the liberated countries, before the process of rehabilitation—material, political, and moral—is finally complete.

Si això ho diu d’un país que només va tenir feixisme des del 1936 fins 1944, que es podria dir d’Espanya? Algú es pot creure ara tantes mentides sobre la transició democràtica?
Finalment, una cosa estranya: posteriorment, l’autor no va ser tan crític com d’ell s’esperava amb la dictadura del coronels grecs, i va deixar el partit laborista.

In April 1967, the democratic west was shocked by a military coup in Greece. The regime established by “the colonels” was widely condemned, but not by Francis, who knew more about politics in Athens than most. He maintained that the colonels’ rule represented reform from the prevalent political corruption, and a way forward for ordinary Greeks. (Obituary at The Guardian ,1-10-2009)

Publicat dins de política | Deixa un comentari

Ruta del vent, Torroella del Montgrí-Camins del Montgrí.

Ruta del vent, Torroella del Montgrí-Camins del Montgrí.

 

Aquest matí he fet una ruta molt senzilla, sense gaire desnivell i molt lluny de les quatre hores que marca el tríptic turístic, l’he feta en una hora i dos quarts. La ruta surt d’una urbanització que hi ha a la carretera que porta a L’Estartit i fent un vuit ens acosta a diferents construccions per l’aprofitament dels recursos del bosc: forns de calç, barraques, eixarts ( que a la Calderona en diuen catxirulos), diferents murs de pedra que vas trobant-te pel camí. A més es troben formacions geològiques produïdes per l’aigua sobre la roca calcàrea, com dolimes i cisternons, una espècies de cisterna natural.

La ruta està molt ben marcada, amb panells informatius explicant les curiositats de la ruta, una bona ruta per fer amb nens. Ací es veu el civisme que trobes a faltar en certes zones de la nostra Calderona, la gent respecta les senyals i no els destroça o els tiroteja, com fan alguns incívics al sud de la Sènia. Si volen turisme de qualitat, les coses s’han de cuidar.

Publicat dins de Muntanya | Deixa un comentari