Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

11 de desembre de 2018
0 comentaris

Homenatge de la Coordinadora pel valencià a Isabel-Clara Simó

 

El saló d’actes de la Cambra de Comerç d’Alcoi s’omplí a vessar d’alcoians, alcoianes i gent vinguda de la resta de la comarca per fer costat a la Coordinadora pel valencià. Aquesta entitat, que recentment ha complit 30 anys, ha volgut retre homenatge a l’escriptora alcoiana. I ho ha fet, com ens contà el seu president, el també escriptor Francesc Gisbert, editant l’auca d’Isabel-Clara Simó i reeditant un dels seues llibres, “El mas del Diable”. L’objectiu principal, a més de vindicar la figura i obra de Simó, és el d’aportar a l’ensenyament instruments de treball, com l’esmentada auca i el llibre, editat ara per Bromera, que ajuden a l’alumnat a descobrir l’escriptora. I precisament “El mas del Diable”, fa molts anys editat en les pàgines del periòdic Ciudad de Alcoi, ajudà a Gisbert a descobrir Isabel-Clara Simó, un llibre que segons ell és molt adient per ser llegit pel nostre alumnat.

A l’homenatge se sumaren entitats com la Federació d’Escola Valenciana, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Ajuntament d’Alcoi, la Cambra de Comerç, la Mutua de Levante i la Universitat d’Alacant. A més a més els escriptors Jordi Botella, Francesc Bodí, Silvestre Vilaplana i les escriptores Mercè Climent i Ester Vizcarra també han participat en el pròleg de l’esmentat llibre. Tots cinc se sumaren a l’acte d’homenatge, i ens  contaren com i en quines circumstàncies descobriren l’obra de Simó, així com quina ha estat la seua relació amb l’escriptora alcoiana.

Isabel-Clara Simó, visiblement emocionada, donà les gràcies al públic per la seua assistència,  als organitzadors de l’homenatge, així com a molts dels seus amics presents com el pintor Antoni Miró i la seua companya Sofia Bofill, l’exalcalde Josep Sanus, Concha Martínez…. Ens digué que de tots els premis que ha rebut al llarg de la seua vida, aquell que més il·lusió li ha fet, fou el de filla predilecta d’Alcoi. A més a més, i com no podia ser d’una altra manera, com a periodista que interroga dia a dia la realitat que ens envolta, criticà i denuncià la situació política actual, on vivim en un estat, que diu ser “democràtic”, i té presos polítics i exiliats. Un estat que li fan pànic els Països Catalans, i que té una Constitució com si fos sagrada, com aquells deu manaments que Moisés baixà del Mont Sinaí. La cirereta de la nit la posà Carles Cortés en nom de la Universitat d’Alacant i Manuel Gomicia en representació de l’ajuntament d’Alcoi. Tots dos donaren la notícia que per al l’any 2019 es convocarà el I Premi de Narrativa Isabel-Clara Simó.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!