Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

21 de juny de 2019
0 comentaris

Gat vell. Dites marineres

 

Anit, al Centre Cultural d’Alcoi, es va presentar el llibre “Gat vell. Dites marineres” del professors i benidormer Francesc Xavier Llorca. Em feia molta il·lusió retrobar-me amb ell, després de tants anys. No ens havíem vist des de principis dels anys 80, quan a Alacant vaig fer de mestre del cursos de l’ICE de Lingüística Valenciana i la seua Didàctica. Com passa el temps, aquell any el vaig tindre com a alumne, avui és tot un catedràtic d’ensenyament secundari, doctor en Filologia Catalana i professor titular de la Facultat d’Educació d’Alacant.
El director d’Arxius i Biblioteques d’Alcoi, Josep Lluís Santonja, donà la benvinguda a tots a la Sala Joan Valls i ens presentà els ponents. Per una banda Núria Sendra, d’Edicions els Bullent, l’editorial encarregada de l’edició del llibre. Les seues paraules foren d’agraïment a l’autor, pel seu treball concís i rigorós i per la comprensió davant les propostes de millora fetes per l’editorial. La professora de la Universitat d’Alacant, Llúcia Martín, Catedràtica de Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant i amiga i companya de treball de Francesc Xavier, fou l’encarregada de presentar-nos l’autor del llibre. Llúcia en feu unes pinzellades de la metodologia de treball de l’autor i de les característiques generals del llibre. A més a més, com a bona alcoians i en la línia de la temàtica del llibre, ens aportà algunes dites, frases i refranys que diem a Alcoi, algunes estretament relacionades amb el món mariner.
El llibre “Gat vell. Dites marineres”, guardonat amb el 20é Premi Bernat Capó, és com diu en la contraportada “un treball de recol·lecció oral al llarg de més de vint anys […] de dites, frases i refranys propis de la gent de mar”. Un magnífic treball d’investigació que no podeu deixar de llegir, “un patrimoni que cal posar en valor i difondre per salvaguardar-lo de l’oblit en temps de canvis fonamentals”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!