Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

5 d'octubre de 2018
0 comentaris

Correllengua 2018 al CCOM

 

 

Anit el CCOM d’Alcoi celebrà el CORRELLENGUA 2018, una activitat que organitza cada any ACPV, i arreu de les nostres comarques. És la Flama de la Llengua, una llengua mil·lenària que és el nostre més preuat tret d’identitat, que es parla a tots els Països Catalans i que ha arribat als nostres dies després de segles de persecució sistemàtica.

Per completar la lectura del manifest, el CCOM convidà a dos cantautors de casa nostra: Jordi Gil i Andreu Valor. Dos grans músics amb una trajectòria impecable, que fan cançons arrelades a la terra, per donar a conèixer els nostres poetes, per reivindicar un país més digne, per denunciar l’opressió, la manca de llibertat d’expressió, la corrupció, la persecució de la nostra llengua, i tantes coses més. Dos cantautors sense pèls a la llengua, dos músics que amb les seues cançons ens fan tocar el cel i ens esperonen a construir, tots plegats, un País Valencià més nostre, més digne i més lliure.

 

MANIFEST DEL CORRELLENGUA

 El Correllengua representa la Flama de la Llengua recorrent les nostres comarques, els nostres pobles, les nostres escoles i instituts, per a difondre el llegat de la llengua i la cultura que va nèixer un 9 d’Octubre, quan el rei Jaume I va entrar a la ciutat de València.

El Correllengua és una festa a la qual Acció Cultural us convida, i també una afirmació de la nostra voluntat d’avançar en el camí de la igualtat lingüística, després de tants anys, de segles, de discriminació i de maltracte. Lentament, però de manera constant, creix la consciència de poble i la reivindicació d’igualtat.

Volem ser tractats amb igualtat i justícia en el finançament, i que els nostres diners puguen anar destinats a tenir la sanitat, l’educació i els serveis socials que ens mereixem. Demanem respecte, i que es faça realitat el corredor mediterrani que tant necessitem.

Ara que s’esgota la legislatura, esperem que d’una vegada s’execute la reciprocitat de les emissions de la televisió valenciana i TV3. No fer-ho seria tant com incomplir un compromís electoral i defraudar la confiança de milers de persones. I ho esperem perquè una llengua i una cultura necessita mitjans de comunicació, quants més millor, i connectar comunicativament tot el seu àmbit lingüístic.

Demanem també que el pacte social que vam aconseguir en favor de la competència lingüística per a l’accés a la funció pública es concrete en una reforma de la llei, perfectament possible si hi ha voluntat política.

I reivindiquem una aposta decidida en favor de la cultura, de manera participada, i un suport clar als agents culturals.

No aspirem només a que les nostres institucions no facen una política antivalenciana i antisocial. Treballem per un model de societat més justa i que garantesca la igualtat de condicions i de tracte per raó de llengua i cultura i que, per tant, assumesca que hi ha àmbits, com la justícia, la banca o el gran comerç on tot –o gairebé tot- està per fer.

El Correllengua és, doncs, una afirmació lúdica i reivindicativa d’un poble que ha mantingut la seua llengua durant tants anys de discriminació, i que ara vol i demana ser tractat amb justícia. Amb el vostre suport serà possible avançar, com ho hem fet fins ara.

Visca el Correllengua !

Visca el País Valencià!

 

 

Amics i amigues, moltes gràcies per la vostra presència i pel vostre compromís. Des del CCOM us desitgem una BONA DIANA.

Salut i fins l’any vinent.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!