Invisibles

 

Al Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi (CCOM) s’ha inaugurat una nova exposició. Es tracta d’INVISIBLES, del “Grup Matèrics. Ximo Canet, Enric Piera i Xavi Vaquer ens aporten la seua mirada sobre algunes de les injustícies que tenim al nostre voltant: pobresa, migracions, precarietat laboral, manca d’habitatge, desnonaments… I és que, com apunta Antoni Miró en el pròleg del catàleg, “l’art ha d’estar arrelat a tot el que és humà. INVISIBLES, vol fer una mirada al voltant d’aquelles realitats amagades, que existeixen dramàticament, però que els nostres ulls no veuen”.

L’exposició està estructurada en quatre apartats. Un d’ells realitzat conjuntament per tots tres artistes. A més d’aquest, cadascú d’ells té el seu propi racó.  Ximo Canet pretén “donar una mirada visible a eixes vides invisibles”; Enric Piera “sensibilitzar per a prendre consciència. Estimular ments adormides per prejudicis i silencis mediàtics” i per últim Xavier Vaquer insisteix que invisible “qualsevol podria ser./Senyalats pel dit de la indiferència,/El teu familiar més proper,/La vellesa, la soledat./El teu millor amic,/la depressió. Tu, ells,/ Jo”.

La cirereta de la nit la posà el cantautor alcoià Jordi Gil, que ens cantà una cançó dedicada als milers de migrants que arriben, o no, a les nostres costes : “T’ho van fer creure/que era la terra promesa,/que Europa era al teu abast,/que era la dolça utopia./ I et llançares cap al mar/sense saber-ne nadar,/fugint de la misèria[…] sense família ni casa,/ sense identitat ni idioma,/ sense futur ni present[…] Ningú no et vol,/ningú no et veu,/ningú t’espera,/ningú t’estima,/ningú et reclama,/ningú t’abraça./ T’ho van fer creure,/mai no arribaràs a Itaca/venent ulleres de sol […]

 

 

 

 

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *