Palmells 2018, mà del futur

 

El periòdic El Gratis acaba de complir el seu 31é aniversari. Han estat tres dècades d’informació de proximitat, arrelada al territori, potenciant la nostra cultura, creant xarxes de complicitat arreu de les Comarques Centrals i, tot plegat, en la nostra llengua. I per celebrar-ho ha entregat els premis “Palmells 2018, mà del futur” a dos persones que al llarg de tots aquests anys han destacat per treballar per la cultura dels valencians.
L’acte l’obriren els dolçainers Ferran Mora i Pau Anduix i el tabaleter Víctor Cruz, que ens tocaren la Muixeranga. Tot seguit es donaren els premis. Per un costat el gandià Néstor Novell, una de les persones que més a contribuït a vindicar les Comarques Centrals, activista cultural del Centre d’Estudis Alfons el Vell. Darrerament ens ha sorprés amb la publicació de “Nou viatge pel País Valencià”, un llibre que haurien de llegir tots els valencians.
L’altre guardonat ha estat l’alcoià Jordi Botella, el professor que va dignificar la Casa de la Cultura. El seu amic Pep Sou es va emocionar en glossar la seua figura. Precisament ell fou, quan era Regidor de Cultura de l’ajuntament d’Alcoi, qui li féu la proposta. Botella, al llarg de 10 anys, posà la cultura a l’abast de tothom i encunyà un model i posà els fonaments de moltes de les activitats actuals de la ciutat.
Néstor i Jordi, heus ací dos exemples de valencians que han dedicat part de la seua vida a treball per la nostra cultura. Jordi i Néstor, dos exemples a seguir per a les generacions més joves i que són mereixedors amb escreix d’aquests Palmells 2018, obra de l’artista Antoni Miró.
L’acte de lliurament comptà amb l’equip complet de El Gratis, Ester, Santi i Rodrigo, amb la presència d’un nombrós públic, entre altres l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, que dedicà unes paraules d’agraïment als guardonats, al treball del l’esmentat periòdic i de la importància de la llibertat d’expressió. I també comptà amb la col·laboració del cantautor Jordi Gil, que ens cantà “Sota l’asfalt està la platja” i musicà un poema de Jordi Botella. El grup format per Sofia Moltó, Josep Maria Gadea i Joan Mateo, ens interpretaren “Els temps estan canviant”, versió de Bob Dylan, i Veles e vents”, un poema d’Ausiàs March.
Enhorabona als guardonats i a tot l’equip de El Gratis, el CCOM sempre serà la vostra casa.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *