Homenatge a Joan Valls

 

 

Una any més la Placeta del Fossar d’Alcoi s’ha omplit a vessar de ciutadans i ciutadanes que hem volgut recordar el poeta Joan Valls. El poeta alcoià que nasqué tal dia com avui, un 1 de maig de 1917 i en un  context de guerra mundial, de revoltes revolucionàries, d’incipients manifestacions autonomistes i de creixement industrial alcoià. La mateixa data en què arreu del món se celebra el dia internacional de la classe treballadora. I val a dir que aquest esperit de lluita social que caracteritza la festa del treball, acompanyà per sempre més el poeta alcoià, ja que Joan Valls fou al llarg de tota la seua vida això, un treballador de la paraula que sempre va estar al costat de les classes populars. Us deixe ací aquest poema de “Breviari d’un ermità urbà”, molt escaient per a un dia com avui.

 

XXVII

El Sant Pobret diria: germà llop, germà peix

i germana libèl·lula, viscau ben lliures;

Déu us ha conferit un bell itinerari.

I jo dic: germà minaire, germà manobre

i germana operària, no espereu

sinó el sou que us minve

la llarga i mansueta resignació.

(Joan Valls i Jordà. Breviari d’un ermità urbà)

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *