Premis Joan Valls 2018

 

 

 

Anit, i al CCOM d’Alcoi, es van lliurar els Premis Joan Valls 2018. Enguany els guardonats han estat el cantautor alcoià Jordi Gil i la Comunitat de Turballos. Per altra banda, el poeta lleidatà Eduard Batlle, amb el poemari “Registre fòssil”, va rebre el XXXV Premi Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d’Alcoi.

L’acte d’entrega dels premis fou conduït pels poetes Begonya Mesquida i Manel Rodríguez- Castelló. Aquest darrer, en nom d’Amics de Joan Valls, va voler encetar els actes de la nit, dedicant unes paraules de suport als presos polítics i exiliats de Catalunya, denunciant clarament la manca de llibertat d’expressió que vivim en l’actualitat, i la no separació de poders. Al respecte, va animar a la societat valenciana a donar suport, tot i signant el manifest ”Solidaritat del País Valencià-Per la llibertat dels presos polítics”.

L’escriptor Jordi Botella dedicà unes paraules a Jordi Gil, destacant la seua coherent trajectòria i la necessitat que té la societat actual de cantautors com ell. Rodríguez-Castelló insistí en què feia anys que Gil es mereixia aquest guardó i que enguany havia arribat el moment. Per altra banda, el regidor de Guanyem Alcoi, Aleixandre Sanfrancisco, fou l’encarregat de dirigir unes paraules per glossar la figura del Pare Vicent, recentment traspassat, i la Comunitat de Turballos. També el poeta  Àlex Agulló recità un poema que dedicà a aquesta comunitat. A més a més, es passà un vídeo sobre els orígens i trajectòria del Pare Vicent i Pilar, la companya que va estar sempre al seu costat donant-li suport.  La Comunitat de Turballos, el paradís que aconseguí formar Vicent Micó amb esforç i perseverança, ha estat tot un exemple de comunitat cristiana arrelada al medi, vivint en els valors de la solidaritat, pau, harmonia, respecte, tolerància…

L’acte comptà també amb la col·laboració de Sofia Moltó, que acompanyada per Josep Maria Gadea i Juan Mateo, van interpretar tres cançons: una adaptació de “Perquè vull”, petit homenatge a Ovidi Montllor, just ahir, el dia que va faltar, i altres dos de Joan Valls, una d’elles el conegut poema Com la flor del magraner. A més a més, el cantautor Ferran Rodes també posà música a dos poemes de Valls del poemari “Versos Sara”.

Comptat i debatut, un anys més l’Associació Amics de Joan Valls, amb el rigor i senzillesa que els caracteritza, van omplir el CCOM per fer l’entrega dels seues premis anuals, omplint la nit de tendresa, reivindicació, denúncia, solidaritat, poesia, música….i sobretot dignitat i orgull en la defensa de la nostra cultura. Enhorabona, un anys més, a l’Associació Amics de Joan Valls. Salut, endavant i per molt anys.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *