Exposició d’Ovidi Montllor a Biar

 

Aquest matí a la Casa de la Cultura de Biar, i organitzat pel Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi (CCOM), i amb la col·laboració de la Regiduria de Cultura de l’Ajuntament, hem inaugurat l’”Exposició Ovidi Montllor. 28 Obres d’Antoni Miró”. L’acte ha comptat amb l’assistència del senyor alcalde Julio Sanjuan i del regidor de Cultura Joan Lluís Escoda. Ambdós han destacat l’actualitat i vigència de l’obra del cantautor alcoià. I és que les cançons i els missatges de l’Ovidi són més necessaris que mai: la llibertat d’expressió, la denúncia de la corrupció, la solidaritat, la lluita per un salari digne, etcètera. L’Ovidi se’n va anar de vacances el 10 de març del 1995, i ara després de 20 anys ha tornat. I com que la gent d‘arreu dels Països Catalans se l’estima han volgut homenatjar-lo a tot arreu amb un fum d’actes. Un de tants és el que avui s’ha fet a Biar. Una exposició de 28 quadres realitzats per un dels seus millors amics, més que un amic, com un germà, el pintor alcoià Antoni Miró. Ningú millor que ell coneix Ovidi Montllor. Amics de la infantesa, de projectes, d’il·lusions, d’intimitats, de somnis, de frustracions. Per això l’Ovidi va voler que tota la seua correspondència personal fos custodiada pel seu amic Antoni Miró. I per això, allí al Mas del Sopalmó d’Ibi, acudeixen aquells historiadors o escriptors que volen aprofundir en la biografia del cantautor, com la Núria Cadenes o Jordi Tormo, que han publicat llurs llibres sobre ell.
Esperem que aquests 28 quadres , aquestes 28 mirades que ens aporta Antoni Miró, ens apropen una mica més a la figura i obra d’un artista ben polifacètic que, sense estudis i sent totalment autodidacta, va fer teatre, cinema, poesia, música i cançó, reeixint en tots els gèneres. Esperem que amb aquests quadres us trobeu l’Ovidi rebel de “La Fera Ferotge”, el lluitador de “La Revolució”, el tendre de “L’Homenatge a Teresa”, el reivindicatiu de “Va com va”, el conseqüent de “La Samarreta”, l’irònic d’” Una nit a l’òpera”, el compromés de “La cançó del cansat”, i tantes i tantes més qualitat d’aquest, en paraules de l’escriptor Jordi Tormo, “obrer de la paraula”.
Vicent Luna, en nom de la Junta Directiva del CCOM, ha manifestat als esmentats representants polítics la oferta del CCOM per a futures possibles col·laboracions. El CCOM, des de la seua fundació l’any 2002, té com a objectiu donar a conèixer l’Ovidi i promoure la nostra cultura arreu de les nostres comarques, en especial a l’Alcoià i per tant a les Valls de Mariola que en formen part. Des del CCOM volem, una vegada més, agrair a l’Ajuntament de Biar el seu acolliment i sensibilitat envers la nostra cultura.

20160130_135904

20160130_135913

20160130_140010

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *