El mas de Tetuan en ruïnes

Al cor del Parc Natural de la Font Roja s’hi troba el Mas de Tetuan, per als alcoians, o del Serallo, per als iberuts .A més de l’aprofitament de la llenya i de la pastura del ramat, aquesta explotació agrícola familiar conreaven dacsa i arbres fruiters com les pomes, clàudies i les atzeroles. Tot un exemple ben il·lustratiu d’una economia d’autosuficiència.Un preciós mas que tenia dues plantes i no li mancava de res: cuina, quadra, dormitoris, pati i corral, celler per emmagatzemar el vi, cambra amb el cup per trepitjar el raïm i una premsa de gàbia per fer vi, i fins i tot una capella per fer missa.
Una vertadera pena que els ajuntaments d’Alcoi i d’Ibi no hagen fet res per conservar i rehabilitar aquest mas que, al bell mig del Parc Natural, haguera pogut tindre diversos usos: alberg, centre d’interpretació, aula de natura… Aquesta construcció, de finals del segle XIX, que ha inspirat alguns dels contes del nostre escriptor Jordi Raül Verdú, té els dies comptats i no tardarà en ensorrar-se completament, si tots dos consistoris no ho impedeixen.

Tetuan2 Tetuan3 Tetuan4

Tetuan1

Afegeix un comentari