Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

8 d'octubre de 2014
0 comentaris

Casal, Àgora i Llotja

L’Ajuntament d’Alcoi, un any més, ha encetat aquest curs 2014-2015 amb un nou cicle d’exposicions en tres espais culturals de la ciutat. Ves per on l’etimologia de tots tres noms són  força coincident. El casal, “entitat de caràcter popular amb finalitats educatives”, l’àgora “plaça principal de les ciutats gregues, centres de cultura i mercat”,  i la llotja “edifici públic on es reunien els mercaders i els comerciants per als seus tractes”. Així doncs tres espais populars i públics per mostrar, comprar i vendre. Tres espais que comparteixen, si més no, l’objectiu de que aprenguem i gaudim amb la cultura, l’aliment necessari per fer-nos més persones, més humans, més feliços.

 Al Casal Ovidi Montllor (CCOM) podem veure “Alfanumèrics”, una exposició de Rubén Fresneda que, en paraules de la periodista Marta Rosella Gisbert, “és una orgia difícil de llegir, però fàcil de digerir”. Perquè tothom hem menjar sopa de lletres en algun moment de la nostra vida.

A l’espai Àgora del Mercat de Sant Mateu el salmantí Carlos Merchan ens ofereix “Retrats al carbó i un nu sense cap”. Per al director del periòdic El Nostre Ciutat, Ramón Climent, “el carbonet i el llapis se’ns mostren en cada traç com un arc iris que multiplica els seues colors, compromés amb la ràbia del descontent perquè no li agrada el que veu i molt menys el que ens volen fer veure”.

I a la Llotja Sant Jordi podem gaudir de la “Trama i ordit de l’existència” que ens presenta la alcoiana Aurèlia Masanet. Una retrospectiva que, segons el professor d’Art Juan A. Roche, “és artística però també vital, i per això el seu valor, perquè exemplifica ensenyaments eterns: que la vida és plena de dolor i de gaudi: que conté passió, el roig, i contenció, el negre o blanc; que presenta llums i ombres; i que constitueix un complex compost d’ordit i de trama, d0atzar i de llibertat”.

Tot plegat tres suggeridores, interessants i enriquidores  exposicions, amb un elaborat catàleg cadascuna,  coordinades pel regidor de Cultura Francesc Agulló i sota la direcció tècnica i cura d’Antoni Miró, el pintor alcoià amb més prestigi que és, sens dubte, l’ànima d’aquest projecte que es mereix la ciutat d’Alcoi.

Alcoi, 8 d’octubre del 201420141001_20164420141002_201742 20141007_185611

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!