Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

28 de juny de 2013
0 comentaris

Estellés i Llorente. Dos poetes per a l’escola valenciana

Organitzat pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, i sota la direcció de Vicent Brotons Rico i M. Jesús Francés Mira,  s’està impartint del 26  al 28 de juny del 2013 el curs Estellés, Llorente: dos poetes per a l’escola valenciana.
La conferència inaugural, Vicent Andrés Estellés i la paraula poètica,  va estar a càrrec del professor, i membre de l’AVL, Josep Palomero. A continuació Ricard Peris, de l’editorial Andana, presentà el llibre La vida contada a un nen del veïnat, una antologia i unes propostes didàctiques d’Estellés per a joves.
Ahir dijous, la mestra Susanna Francés i jo vam presentar el projecte educatiu Vicent Andrés Estellés, la veu del teu poble. Aquest projecte, editat per la Universitat d’Alacant i amb la col·laboració d’Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi, consisteix en uns materials curriculars, adreçats a l’alumnat i professorat des d’E. Infantil fins a BAT, per treballar el poeta de Burjassot. Tot el projecte està penjat, i per tant s’hi pot consultar i baxar-se’l, en el següent enllaç:

http://web.ua.es/vr-cultura/projectes/estelles/

Tot seguit a la nostra intervenció, el professor i membre de l’AVL, Artur Ahuir, impartí una conferència força interessant: Els versos de Llorente. Una pedrera de mots vivents.

Avui divendre li toca el torn al professor de l’IES Valle d’Elda, Paül Limorti Payà, que presentarà l’experiència L’enfocament humanístic en l’ensenyament de la llengua i la literatura a l’ESO: poesia i pedagogia de la mort. Tanca el curs l’escriptor Carles Cano amb una animació lectora i creativa: Res no m’agrada tant…

Comptat i debatut, un curs molt ben planificat, força interessant i amb moltes propostes, i materials curriculars, per a l’escola valenciana. Un bon grapat, un gran ventall d’idees i suggeriments perquè els escolars del País Valencià, i de la resta dels Països Catalans, coneguen una mica més aquests dos grans poetes valencians: Teodor Llorente i Vicent Andrés Estellés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!