El bloc del Director (ILC)

Alguns fulls del dietari públic d'Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes 2007-2012

20 de desembre de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Marçalianes

Avui fa una setmana van tenir lloc al Palau Robert de Barcelona les segones Jornades Marçalianes, que sota el lema “Saba vella per a les fulles noves” van propiciar que diverses estudioses i esuudiosos proposessin assajos de lectura sobre l’obra de Maria Mercè Marçal i les influències de què beu.

[…] 

La Fundació Maria Mercè Marçal continua així el projecte engegat l’any passat a Sabadell, i que en endavant tindrà caràcter biennal. La convocatòria d’aquest 2008 ha coincidit amb els deu anys de la mort de Marçal, i ha estat una ocasió més –com no fa gaire l’acte d’Ivars d’Urgell o ja fa uns mesos el que es va celebrar a Palau– per constatar en quina mesura Marçal ha deixat empremta com a escriptora, com a activista i com a persona. Els tres actes que he conegut de primera mà han registrat un índex d’assistència i un ressò que no són ni freqüents ni fàcils.

Vaig tenir interès a cloure les segones jornades dissabte passat, no havent pogut asistir a l’obertura de divendres. I hi vaig tenir interès per fer visible públicament el suport que la Institució vol donar a la Fundació MMM, no només per aquesta significació de l’autora que defensa, sinó també i sobretot per la seva manera de treballar. Callada, discreta, tenaç i carregada d’il·lusió. Exactament com jo recordo que era i treballava la Maria Mercè.

Nit de lletres a Girona
09.10.2009 | 10.19
A Sense categoria
La ploma circular
10.10.2008 | 10.20
A Sense categoria
Porcel al Brossa
17.02.2010 | 6.50
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.