Vicent Luna i Sirera

Tirant al blanc

6 d'octubre de 2020
0 comentaris

9 REFLEXIONS per a un 9 D’OCTUBRE

9 REFLEXIONS per a un 9 D’OCTUBRE

 

1.- “Lladres que entreu per Almansa no sou lladres de saqueig, que ens poseu la cova en casa i des d’ella governeu”. Al Tall.

2.- “Cal parlar i molt de deute històric […]els culpables d’això són els dos grans partits, els que han governat i governen ací i els que han governat i governen a Madrid i també cal parlar de finançament, perquè parlar d’això és parlar de serveis públics, d’atenció al ciutadà i de benestar […]l’estat ens deu a les valencianes i valencians vora 13.500 milions d’euros”. Enric Morera.

3.- “On parlen la llengua que parla Castalla és la meua nació, és on trobe ma casa i nissaga[…]Parlem el nostre valencià, el català de tots”. Enric Valor.

4.- “Dins la societat espanyola no es planteja un debat sobre l’existència d’una nacionalitat comuna i polièdrica que, a més a més, ens identifique en la contemporaneïtat […] Només cap un model de patriota,[…]hi ha un projecte nacional (l’espanyol) que nega l’existència dels altres. Josep Lluís Albinyana.

5.- “El poble sempre ha estat el meu encís, i el meu partit és el del meu País”. Vicent Andrés Estellés.

6.- Ja no ens alimenten molles. Ja volem el pa sencer. Vostra raó es va desfent. La nostra és força creixent”. Ovidi Montllor.

7.- “La independència del Principat ha de ser una eina per continuar lluitant per la reunificació política de la nació completa”. Josep Guia.

8.-“ Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres[…]O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruïts com a poble”. Joan Fuster.

9.- “Sapere aude, atrevim-nos, gosem pensar per nosaltres mateixos, i aleshores serem lliures”. Isabel-Clara Simó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!