vicentgalduf

Llunàtic

L’Om de la Llibertat de Llíria, un arbre amb història

Els arbres, en general, han complit una funció social destacada al llarg de la història de la humanitat. A més que han estat imprescindibles  per a cobrir necessitats bàsiques, s’hi han fet servir per a la construcció d’habitatges, fer-ne utensilis de tota mena, per a diversos oficis tant dels relacionats amb el món agrari com amb la indústria moderna, la fusta dels arbres s’hi ha fet servir per a fer-ne els mobles que han estat part de la llar al llarg de molts segles d’història, s’ha fet ús d’ells per a escalfar-se o recollir-ne els fruits… No obstant això, també han estat presents als moments solemnes, alegres o tristos, inclús dramàtics, de la vida de l’ésser humà.

Han estat el punt de reunió on pobles, com el basc, es reunien per legislar o fer jurar els senyors les lleis privatives que regien la seua vida diària.

Han estat venerats i considerats sagrats pels celtes i altres pobles al llarg de la història.

En època moderna, si ha continuat fent-ne un ús similar als nostres indrets, com al cas de l’Om de la Llibertat de Llíria, plantat per a commemorar la revolució liberal de 1868, al vídeo en parlem sobre aquest tema, també a un article que hem publicat al web de Llíria Plantes i Patrimoni, on donem una informació més detallada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.