Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

Una experiència insòlita: el cotxe condueix sol

Publicat el 13 de març de 2022 per vicent

Aquest dies he viatjat per tot Irlanda en el cotxe de Lluís Maria. És un Tesla americà que condueix sol.

I quan dic que condueix sol vull dir exactament això. Ni peus als pedals ni mans al volant: tu li dius on vols anar i ell va. Fa molta impressió, o me l’ha fet a mi com a mínim.

De fet el més destacable del cotxe és que hi ha una enorme pantalla on veus cada maniobra que fa de manera anticipada gràcies a uns gràfics espectaculars. I la veritat és que la cosa, l’ordinador o el que siga que està al comandament, condueix de meravella. Fins i tot ha calcul·lat on havia de parar per a carregar ràpid les bateries -en 20 minuts ha tingut prou per omplir el dipòsit, si és que es pot dit dipòsit i es pot dir omplir, que ja no sé ni això. Ah! i per acabar-ho de rematar, a més, tot està en català, absolutament tot, cada instrucció, cada senyal, les ordres…

Només puc dir que ha estat una experiència magnífic que segur que recordaré tota la vida. He tingut la sensació d’estar en el futur i estic convençut que quan aquests vehicles siguen el pa de cada dia jo recordaré que el primer em va portar a fer voltes per tot Irlanda un dia del 2022.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.